Piškotki

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

 

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.


Razlogov za uporabo piškotkov je več; kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pri zbiranju raznih statistik in navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.


Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani in ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.


Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo:

Ime piškotka

Namen

Čas piškotka

 

VOL_SITE

boljša navigacija po spletnem mestu, začasno shranjevanje podatkov iz obrazcev na spletnem mestu, delovanje nekaterih pojavnih (pop-up) oken, za omogočanje prijave na spletnem mestu.

6 mesecev

customerCartId

beleženje vsebine uporabnikove nakupovalne košarice.

do zaprtja brskalnika

 

AWSUSER_ID

spletna statistika – beleženje in analiza obiska na spletnem mestu (štetje obiska, najbolj obiskanih podstrani, izvor obiska, brskalniki, zaslonske resolucije ...).

1 leto

 

AWSSESSION_ID

spletna statistika – beleženje in analiza obiska na spletnem mestu (štetje obiska, najbolj obiskanih podstrani, izvor obiska, brskalniki, zaslonske resolucije ...).

30 min

 

login Token

piškotek omogoča avtomatično prijavo na spletnem mestu ob naslednjem obisku, če je uporabnik izbral tako možnost (Zapomni si me).

2 leti

_utma

statistika ogledov spletne strani

2 leti

_utmb

statistika ogledov spletne strani

30 min

_utmc

statistika ogledov spletne strani

do zaprtja brskalnika

_utmz

statistika ogledov spletne strani

6 mesecev

 

 

Za potrebe obrazca za povpraševanje zbira Reisswolf d.o.o. (www.reisswolf.si) naslednje uporabnikove podatke:


ime in priimek,

ime in naslov podjetja,

naslov elektronske pošte,

kontaktno telefonsko številko,

ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu Reisswolf d.o.o.


Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.


Za potrebe zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo. Na vaš računalnik lahko Reisswolf d.o.o. shrani tudi nekatere trajne piškotke, npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku).

 


Varstvo osebnih podatkov

Podjetje REISSWOLF d.o.o. se zavezuje, da podatkov, ki jih boste posredovali preko spletnih strani ali na kakršenkoli drug način, ne bo prodajalo, posojalo ali kakorkoli drugače posredovalo tretjim osebam.

Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za interno evidenco in v namen, zaradi katerega so bili posredovani. Vaši podatki bodo skrbno varovani pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem.

Ob obisku strani se nekateri podatki (IP naslov, datum, čas, naslov strani, s katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za statistične obdelave.

Spletne strani uporabljajo "piškotke". To so majhne datoteke, ki se ob obisku strani shranijo na vaš disk. Piškotki vam lahko olajšajo nadaljnje obiske strani. Z nastavitvami v vašem brskalniku se lahko odločite ali boste "piškotke" sprejeli ali zavrnili.

Če »piškotkov« ne sprejmete, nekatere spletne strani morda ne bodo prikazane pravilno ali pa vam ne bo omogočen dostop do vseh informacij ali funkcionalnosti spletnih strani.Izključitev odgovornosti

Spletne strani so postavljene in vzdrževane z največjo možno mero skrbnosti. Kljub temu podjetje REISSWOLF d.o.o. ne more jamčiti za ažurnost, točnost ali pravilnost vseh informacij na straneh. Vse informacije na spletnih straneh se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Prav tako podjetje ne sprejema odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi neposredno ali posredno nastala zaradi uporabe, nepravilnega delovanja in/ali nedostopnosti teh spletnih strani.

V primeru sklicevanja ali povezovanja teh spletnih strani z drugimi, ki so v lasti ali upravljanju tretjih oseb, podjetje REISSWOLF d.o.o. ne prevzema odgovornosti za vsebino ali pravilnost delovanja teh spletnih strani.Avtorske pravice

© Copyright REISSWOLF d.o.o.

Vsa besedila, slike, grafike, animacije in drugi dokumenti, ki jih vsebujejo spletne strani, so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine.

Vsebino spletnih strani ni dovoljeno kopirati, razpečevati, spreminjati ali na kakršenkoli drug način reproducirati, razen v primeru pisnega soglasja podjetja REISSWOLF d.o.o., ki aktivno uveljavlja svoje pravice do intelektualne lastnine v največji možni meri, ki jo dovoljuje zakon.

PIŠKOTKI

Naša spletna stran uporablja piškotke. Omogočajo boljše delovanje strani, lažje iskanje in preprostejšo oddajo povpraševanja.

Z uporabo spletne strani soglašate s piškotki.