Daten. Leben.

Brisanje vaših podatkov iz računalnikov, prenosnikov in drugih naprav

Želite odvreči računalnik, prenosni računalnik, mobilni telefon in druge naprave in se zavedate, da lahko te naprave vsebujejo osebne podatke, za katere ne želite, da jih drugi vidijo, kot so gesla in podatki o kreditnih karticah.

Veste kako pomembno je, da pravilno izbrišete vse osebne podatke, preden prodate ali zavržete svojo strojno opremo, tako da do njih ne more dostopati nihče drug po pomoti ali za zlonamerne namene? 

Četudi imate napravo, ki je v okvari, pomislite, kateri osebni podatki so shranjeni na njej, preden jo odstranite ali odvržete. Ne pozabite, da samo zato, ker se naprava ne bo vklopila, ne pomeni nujno, da nekdo ni dostopen do podatkov.

Osebne podatke je mogoče shraniti na kateri koli napravi s stalnim pomnilnikom, vključno z namiznimi in prenosnimi računalniki, zunanjimi trdimi diski, igralnimi konzolami, mobilnimi telefoni, tablicami, faksi, tiskalniki in izmenljivim pomnilnikom, kot je tisti v digitalnih fotoaparatih. Ko se odločate, kaj storiti, upoštevajte vrsto medija, na katerem so shranjeni podatki, in ali je ta lahko dostopen ali ne.

Za to smo tukaj strokovnjaki, ki bomo iz vaših naprav izbrisali podatke na način, da jih ne bo več možno pridobiti ali odtujiti.

Scroll to top