Daten. Leben.

Delavnica Kibernetska (ne)varnost v poslovnem okolju

Kibernetska varnost je praksa zaščite vaših naprav, omrežij, podatkov in drugih elementov vašega okolja IT pred zlonamernimi napadi. Vaši podatki so eno najdragocenejših sredstev vaše organizacije. Danes se podjetja zanašajo na svoje podatke pri sprejemanju odločitev na vseh ravneh in oddelkih – od marketinških kampanj do naložb, razvoja izdelkov do podpore strankam. Zbiranje, shranjevanje, analiziranje in uporaba teh podatkov je bistveno za delovanje.

Večina podatkov, ki jih zbirajo podjetja je zelo občutljivih, zato so dragoceni tudi za kibernetske kriminalce – kar ogroža vašo organizacijo. V dobi, ko je vse odvisno od tehnologije, si organizacije ne morejo več privoščiti, da bi kibernetsko varnost prepustili naključju. Če ste na tekočem s trendi kibernetske varnosti in se zavežete skladnosti s kibernetsko varnostjo, je manj verjetno, da boste postali žrtev. Obstaja več različnih vrst kibernetskih incidentov, ki jih morate upoštevati pri razvoju strategije kibernetske varnosti.

 

Vsebina brezplačnega seminarja

Osredotočili se bomo na priložnosti, ki jih kibernetska varnost predstavlja v poslovanju, govorili bomo tudi o družbenih vidikih kibernetske varnosti:

 • Osnove informacijske in računalniške varnosti.
 • Kakšne ranljivosti in grožnje so najbolj pogoste?
 • Kako Učinkovito upravljati kibernetsko varnost?
 • Kako vzpostaviti  ustrezne  procese za zagotavljanje kibernetske varnosti?
 • Kakšna tveganja prinaša IoT –  uporaba interneta
 • Kakšna tveganja prinaša BYOD – vnos privatnih telefonskih naprav v podjetje
 • Kako socialni inženiring vpliva na kibernetsko varnost;

 

Številne kibernetske napade je mogoče preprečiti z izobraževanjem vaše ekipe o najboljših praksah varstva podatkov, uvedbo razumskih informacijskih rešitev in uveljavljanjem varnostnih smernic za gesla. Ker pa postajajo grožnje kibernetski varnosti vse bolj zapletene, bodo morala podjetja sprejeti močnejše proaktivne ukrepe. Zato bomo za vas izpostavili nekaj  glavnih groženj kibernetski varnosti o katerih morate biti seznanjeni.

Močna strategija zaščite kibernetske varnosti zahteva znatno naložbo časa, energije in tehničnega znanja, za katerega podjetja pogosto menijo, da ga nimajo. Pogosto stroški, povezani s temi prizadevanji, preprečijo organizacijam, da bi dale prednost varnosti. Toda morebitna izguba močno odtehta kakršno koli naložbo v zaščito. S preventivnimi ukrepi lahko okrepite varnost informacijskega sistema in pomagate svojemu podjetju preprečiti katastrofo.

Odgovore na vsa navedena in številna druga vprašanja o varnem kibernetskem poslovanju boste izvedeli na naši delavnici:

KDAJ ? četrtek, 17.11.2022 ob 9h – 12:00,

KJE? na lokaciji Reisswolf, Pod gabri 15 v Komendi.

 

Komu je namenjena delavnica?

Vsem, ki pri delu uporabljate računalnik ali ste povezani na informacijsko strukturo vašega podjetja: za administracijo, IT, vse oddelke vmes ter management. 

 

Več o predavatelju:

Žiga Podgoršek je izkušen svetovalec neodvisnega Instituta za korporativno varnost, ki je sodeloval že na številnih projektih Varnostnih pregledov ter penetracijskih testiranj tako v domačem kot mednarodnem okolju. Med drugim je:

 • Certificiran etični heker  »Certified Ethical Hacker« (CEH)
 • Certificiran upravljalec incidentov »Certified Incident Handler« (ECIH)
 • Certificiran strokovnjak za penetracijsko testiranje »Certified Penetration Testing Professional« (CPENT)
 • Forenzični preiskovalec računalniških vdorov «Computer Hacking Forensic Investigator« (CHFI). 

 

Udeležba je brezplačna, parkirna mesta zagotovljena!

Ker je število mest omejeno, pa vas prosim, da se prijavite čim prej. 

Za več informacij in prijavo me pokličite na številko 041 717 809 ali mi pišite na naslov ajda.skrokov@reisswolf.si.

 

>>> Morda bi vas zanimala ostala vsebina naših novic: Tukaj

Scroll to top