Daten. Leben.

Kako hibridno pa vi poslujete?

Poznamo hibridne avtomobile: elektrika in gorivo, poznamo hibridno upravljanje z dokumenti: fizična dokumentacija in elektronski dokumenti, ter hibridno poslovanje: v pisarni podjetja, delo od doma ter uporaba računalnika in pametnega telefona.

Prav slednji način poslovanja je že nekaj časa nepogrešljiv, sploh ker vedno želimo prihraniti čas in biti dosegljivi tudi, ko nismo v pisarni pa ni nujno, da govorimo o delu od doma.

Koliko pozornosti namenimo računalniški varnosti in koliko telefonski, sploh če pomislimo povezovanje na vsak dostopen wifi ali ustaljen vzorec wifi-jev. Vemo, da je varnost računalniške naprave odvisna tako od strojne kot programske opreme, vendar pa lahko prav na področju programske opreme kot uporabniki sprejmemo večino ukrepov. Poleg tega je večina napadov, ki jih vodijo kibernetski kriminalci, osredotočena na programsko opremo.

Ali bi morali razmisliti o sprejetju kakšnega varnostnega ukrepoa več na osebnem računalniku ali mobilnem telefonu?

Vse je pogojeno z uporabo posameznega uporabnika. Če na računalnik priklopimo zunanje naprave, kot so pomnilniške ključke USB, potem se moramo zavedati, da to vključuje tveganja, ki jih pri pametnem telefonu ne prevzemamo, medtem ko nas osebnem računalniku izpostavljajo grožnjam z zlonamerno programsko opremo.

Na spletnem mestu varni na internetu, si lahko preberete več na to temo.

Morda bi vas zanimal Webinar o hibridnem poslovanju z dokuementacijo. Za vas v kratkem pripravljamo Webinar na temo hibridnega poslovanja.

Scroll to top